Houtrot 

Repair Care

Wij maken gebruik van speciaal door Repair Care ontwikkelde epoxy-produkten en beglazingssystemen. Met behulp van deze producten kunnen wij alle houten constructies preventief behandelen zodat er geen vocht meer kan binnendringen. Preventieve behandeling en houtrotreparaties worden door ons altijd uitgevoerd conform de richtlijnen van de fabrikant Repair Care International b.v.

Voorkom houtrot

Hout is een geliefd natuurproduct en wordt op grote schaal toegepast in de woningbouw. Eenmaal toegepast staat hout aan veel weersinvloeden bloot en daarom vraagt het net als andere bouwmaterialen om periodieke verzorging en onderhoud. Bij het onderhouden en in stand houden van houten constructies wordt nog maar al te vaak gedacht dat het aanbrengen van alleen een verflaag voldoende bescherming biedt. Deze gedachten leiden nogal eens tot teleurstellingen over de duurzaamheid van hout. De praktijk heeft wel bewezen dat meerdere factoren van belang zijn om hout in goede conditie te houden. Met name als het binnendringen van vocht kan worden voorkomen is onnodige vervanging niet meer aan de orde.

Inspectie

Uit jarenlange inspecties van houten gevelelementen komt naar voren dat 95% van alle duurzaamheidsgebreken voorkomen op of in de onderdorpels en maximaal 15cm in de aansluitende stijlen. Voor circa 5% kunnen problemen in geringe mate in overige delen van het geveltimmerwerk voorkomen. Het is dus slechts een klein gebied dat om aandacht vraagt.Door te snelle en vaak emotionele beslissingen komt het maar al te vaak voor dat men tot vervangen besluit. Echter van de te verwijderde gevelelementen die in de container belanden heeft slechts 10% van het hout daadwerkelijke schade. Dit betekent dat ongeveer 90% van het hout nog in uitstekende conditie verkeert. Een onnodige aanslag op het milieu en het vakmanschap waarmee het werd gebouwd.

Houtrotherstel

Biere Schilders uit Haarlem is gecertificeerd Repair Care systeemspecialist. Dit betekent dat wij in staat zijn om in alle houten constructies vochtproblemen te lokaliseren en deze vervolgens te verhelpen. De problemen worden geïnventariseerd waarna op professionele wijze houtrotreparaties kunnen worden uitgevoerd aan ramen, deuren, kozijnen en overig geveltimmerwerk. In sommige gevallen is het hout zodanig aangetast dat er gekozen wordt voor lamineren of deelvervanging, d.w.z. het herstellen van houtrot door het inlijmen van nieuwe houten delen in bestaande constructies. Kostbare vervanging van een geheel kozijn of andere gevelelementen kunnen op deze manier worden voorkomen. Dus positief voor het budget en minder milieu belastend!

Klik hier voor een vrijblijvende offerte.

Contact

Biere Glas- en Schilderwerk
Warschaustraat 6
2034VL Haarlem
0624286375
0235406665
info@biereschilders.nl